Groendak en groengevel met de laagste prijs
   

Lara Green® Groendak voordelen

Thermische isolatie:
Groendaken hebben een isolerende werking, dat het huis warm in de winter en koel blijft in de zomer. Het verlaagt uw energierekening met 10 % voor verwarming en 75 % voor koeling.

Geluidsisolatie:
Groendaken verminderen de hoeveelheid geluid met 32db. Handig voor gebouwen in stedelijke gebieden en langs zeer drukke wegen. Ook het geluid van vallende regendruppels op uw dak is voorbij.

Langere levensduur van het dak:
De onderliggende dak wordt beschermd tegen UV-straling, extreme temperaturen, temperatuurschommelingen, hagel, sneeuw en nog veel meer. UV-staling van de zon breekt uw dakbedekking af zowel roofing( bitume) , EPDM als PVC. Een groendak ver(drie) dubbeld de levensduur. 

Verhoging van de waarde van het onroerend goed:
Groendaken omwille van hun voordelen verhogen de onroerend goedwaarde van uw huis.

Gezondheid:
Het natuurlijke aspect van groene daken is rustgevend, vermindert stress en verhoogt de productiviteit.  Deze daken filteren de lucht en verwijderen pollen en stof zijn dus echte luchtreinigers.

Wateropname:
Dit water wordt ofwel geabsorbeerd door het substraat en de planten of vrijgegeven door verdamping. Daardoor krijg je een vertraagde afvoer bij hevige regenval.

Waterzuivering door planten:
Regenwater wordt gefilterd door het groendak en kan worden hergebruikt voor bijvoorbeeld het schoonmaken, sanitair, wasmachine etc.

Esthetisch/milieu:
Groene daken zijn mooi en zorgen voor een natuurlijke aromatische geuren in de zomer. Het trekt bijen en vlinders aan. Op een groendak kun je ook een soort tuin aanleggen incl. een terras.

Groendak of groentendak:
Het kan allebei.

 

Lara Green® Groendak opbouw

 Een groendak heeft een Rd waarde van 0.31 wm²K 

Technische informatie in volgorde te beginnen met de onderste laag:

  • Een zware PE folie 20 micr.: deze eerste laag is een onverslijtbare folielaag en voorkomt dat de plantenwortels in de dakbedekking groeien.

  • Een onverslijtbare drainagelaag: een HDPE noppenbaan met 6 l watervoorraad nodig voor de planten in droge tijden. ATG certificaat met een draagvermogen van maar liefst 2 ton /m². Superkwaliteit.

  • Een sterk polypropyleen scheidingsvlies: een laag waar het substraat op ligt, overtollig water zuivert en weg laat lopen. In ons systeem met een gewicht van 200gr/m². Normaal maar 100 gr/m² in andere systemen. 

  • Een 5 cm dikke substraatlaag : een zuiver en gecontroleerd groeimedium voor sedumplanten met extra voedingsbestanddelen.

  • Een bloemrijke vegetatielaag met keuze uit diverse Sedumbeplanting.  

    Alle materialen die wij gebruiken hebben een technische goedkeuring en worden ook gebruikt voor overheidsopdrachten.

      Resultaat: een 90 % volgroeid dak 3 maand na aanplanting. Een uitzonderlijk resultaat !

   

Lara Green® Groendak prijs

Plaatsing door onze dienst of

Doe het zelf met begeleiding of

Doe het zelf met handleiding en aankoop materialen !

ZIE PREMIES: 31 € tot 15 €/ m² tot geen premie. 

Te bevragen bij uw stad/gemeente.

De werken kunnen op vraag uitgevoerd worden onder toezicht van een Ingenieur-Architect Stabiliteit.

 Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan!  

 

Retro dakterras Oostende plaatsing 10/2014